Περιγραφή
Μια νοστιμότατη σάλτσα κιμά με διακριτικό άρωμα κόκκινου κρασιου για να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά μας!!Τι χρειαζόμαστε:
- μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (στον τριφτη)
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι -λίγο πιπέρι
- κόκους πιπεριού
- μισή κούπα ξηρό κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- 1-2 ντομάτες (στον τριφτη)
- ρίγανη
- 1 κουταλιά σ. πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- τριμμένη φέτα (για το σερβιρισμα)
- 1 κύβο λαχανικών
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμυδι και τον κύβο λαχανικών (δεν τον αραιώνουμε σε νερό) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
- Όταν τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε τις τρμμένες ντομάτες, το ξύλο κανέλας, το δαφνόφυλλο, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και τους κοκους πιπεριού και τέλος τον πελτέ
- Όταν βράσει ο κιμάς είναι έτοιμος.
- Βραζουμε και τα μακαρόνια σπαγγετι aldente και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε και σκόρδο αν θέλουμε. και τρμμένη φέτα όταν σερβίρουμε.
sintagespareas.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου