Από το Blogger.
RSS

Τούρτα σοκολατίνα ψυγείου με φρέσκες φράουλες

Tourta sokolatina psigeiou me fr fraoules


Υλικά


  • 250 γραμμ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γραμμ φράουλες φρέσκες, κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και σκουπισμένες)
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμ. σοκολάτα με περισσότερη από 60% περιεκτικότητα σε κακάο, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή κονιάκ
  • Λίγες φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
















ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα. Το απλώνουμε σε φόρμα– δαχτυλίδι 26 εκ. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε. Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν. Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30΄. 
 
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε για 1΄. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. Προσοχή: Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει.
 
Αφήνουμε 10΄-15΄ να κρυώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
 
Πρόταση:
Λίγο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 10΄-15΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα. Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό). Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου