Από το Blogger.
RSS

Spaggeti με σάλτσα κιμά

Περιγραφή

Μια νοστιμότατη σάλτσα κιμά με διακριτικό άρωμα κόκκινου κρασιου για να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά μας!!
 

Τι χρειαζόμαστε:

  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (στον τριφτη)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι -λίγο πιπέρι
  • κόκους πιπεριού
  • μισή κούπα ξηρό κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 1-2 ντομάτες (στον τριφτη)
  • ρίγανη
  • 1 κουταλιά σ. πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • τριμμένη φέτα (για το σερβιρισμα)
  • 1 κύβο λαχανικών
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Φτιάχνει
4 μερίδες

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμυδι και τον κύβο λαχανικών (δεν τον αραιώνουμε σε νερό) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
  2. Όταν τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί
  3. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε τις τρμμένες ντομάτες, το ξύλο κανέλας, το δαφνόφυλλο, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και τους κοκους πιπεριού και τέλος τον πελτέ
  4. Όταν βράσει ο κιμάς είναι έτοιμος.
  5. Βραζουμε και τα μακαρόνια σπαγγετι aldente και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα (προαιρετικά)

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε και σκόρδο αν θέλουμε. και τρμμένη φέτα όταν σερβίρουμε.

 sintagespareas.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου