Από το Blogger.
RSS

Κουνέλι τυραύγουλο


τυπική παραδοσιακή συνταγή της Σαντορίνης
Υλικά:
  • 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
  • λίγο λάδι (ή βούτυρο οι μερακλήδες) για το τσιγάρισμα του κουνελιού
  • λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κουνελιού
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 4 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:
  1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (ή το βούτυρο).
  2. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού και τα τσιγαρίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Προσθέτουμε και το νερό.
  4. Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κουνέλι να ψηθεί και να μείνει με τουλάχιστον 2 ποτήρια ζωμό (θα τον χρειασθούμε στη συνέχεια για να φτιάξουμε τη σάλτσα).
  5. Δοκιμάζουμε την πορεία του του ψησίματος και, όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κουνελιού.
  6. Δένουμε τώρα την –κάτι σαν αυγολέμονο αλλά χωρίς λεμόνι– σάλτσα μας :
  7. Σε ευρύχωρο σκεύος κτυπούμε καλά τους κρόκους των αυγών.
  8. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το τριμμένο τυρί, συνεχίζοντας να κτυπούμε το μείγμα.
  9. Κουταλιά-κουταλιά του προσθέτουμε τον ζωμό της κατσαρόλας, κτυπώντας πάντα καλά να δέσει η σάλτσα.
  10. Ξανατοποθετούμε τα κομμάτια του κουνελιού στη κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
  11. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Μια γεύση ξεχωριστή που θα σας προσφέρει άλλο ένα λόγο να πάτε / επιστρέψετε στο νησί.

 http://www.sintagespareas.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου