- 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
- λίγο λάδι (ή βούτυρο οι μερακλήδες) για το τσιγάρισμα του κουνελιού
- λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κουνελιού
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 3 ποτήρια νερό
- αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
- 4 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 αυγά
Εκτέλεση:
- Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (ή το βούτυρο).
- Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού και τα τσιγαρίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Προσθέτουμε και το νερό.
- Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κουνέλι να ψηθεί και να μείνει με τουλάχιστον 2 ποτήρια ζωμό (θα τον χρειασθούμε στη συνέχεια για να φτιάξουμε τη σάλτσα).
- Δοκιμάζουμε την πορεία του του ψησίματος και, όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κουνελιού.
- Δένουμε τώρα την –κάτι σαν αυγολέμονο αλλά χωρίς λεμόνι– σάλτσα μας :
- Σε ευρύχωρο σκεύος κτυπούμε καλά τους κρόκους των αυγών.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το τριμμένο τυρί, συνεχίζοντας να κτυπούμε το μείγμα.
- Κουταλιά-κουταλιά του προσθέτουμε τον ζωμό της κατσαρόλας, κτυπώντας πάντα καλά να δέσει η σάλτσα.
- Ξανατοποθετούμε τα κομμάτια του κουνελιού στη κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Μια γεύση ξεχωριστή που θα σας προσφέρει άλλο ένα λόγο να πάτε / επιστρέψετε στο νησί.
http://www.sintagespareas.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου