Από το Blogger.
RSS

Τοματοκεφτέδες Σαντορίνης


Συνταγή: Λίλλια Καραμολέγκου, Εστιατόριο «Λόλος», Καμάρι Σαντορίνης
Πηγή: Περιοδικό «F Fokas Style», Τεύχος 22, Άνοιξη – Καλοκαίρι 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 3 μεγάλες ώριμες τομάτες Σαντορίνης
    • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
    • 200 γρ. αλεύρι φαρίν-απ (ή όσο χρειάζεται)
    • 3 κουτ. σούπας μπύρα
    • 2 κουτ. σούπας δυόσμος
    • Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά ώστε να βγάλουν το ζουμί τους.
    • Τις βάζουμε στο σουρωτήρι κι έπειτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλεύρι, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και μπίρα,
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
    • Μπορούμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες αμέσως, αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα σκεπάζουμε το χυλό και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες, ώστε να αναμιχθούν καλύτερα τα υλικά.
    • Στη συνέχεια, ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 1 λεπτό μέχρι να φουσκώσουν οι κεφτέδες. 
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε 6-7 λεπτά να ψηθούν και από μέσα (αναποδογυρίζοντας συνέχεια για να μην «αρπάξουν»).
    • Όταν τους βγάλουμε από το τηγάνι, τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.
    • Αν θέλετε να τους γαρνίρετε, απλώστε στο πιάτο μία στρώση μαρουλιού.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου