Πρόσθετες Πληροφορίες
- Υλικά:
- 3 μεγάλες ώριμες τομάτες Σαντορίνης
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- 200 γρ. αλεύρι φαρίν-απ (ή όσο χρειάζεται)
- 3 κουτ. σούπας μπύρα
- 2 κουτ. σούπας δυόσμος
- Αλάτι, πιπέρι
- Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά ώστε να βγάλουν το ζουμί τους.
- Τις βάζουμε στο σουρωτήρι κι έπειτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλεύρι, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και μπίρα,
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
- Μπορούμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες αμέσως, αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα σκεπάζουμε το χυλό και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες, ώστε να αναμιχθούν καλύτερα τα υλικά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 1 λεπτό μέχρι να φουσκώσουν οι κεφτέδες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε 6-7 λεπτά να ψηθούν και από μέσα (αναποδογυρίζοντας συνέχεια για να μην «αρπάξουν»).
- Όταν τους βγάλουμε από το τηγάνι, τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.
- Αν θέλετε να τους γαρνίρετε, απλώστε στο πιάτο μία στρώση μαρουλιού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου