Περιγραφή
Η απολαυστική συνταγή του αγαπημένου φαγητού του διάσημου γατούλη αλλά και των παιδιών μου.Τι χρειαζόμαστε:
- Για μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ ή ταψί Νο 38.
- 500 γρ. λαζάνια φύλλα παραλληλόγραμμα ( Ζύμη να λαζάνια (VIDEO))
- 800 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας ( Σπιτική σάλτσα ντομάτας)
- 800 γρ. κίτρινα τυριά χοντροτριμμένα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος ( Εύκολη σπιτική κρέμα γάλακτος )
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος ( Εύκολη σπιτική κρέμα γάλακτος )
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 250 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Πως το κάνουμε:
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα σάλτσα στη βάση του.
- Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα τυριά, το γάλα, τ'αυγά και το αλατοπίπερο.
- Τοποθετούμε μια σειρά λαζάνια φροντίζοντας να "πατάει"το ένα το άλλο και να μην υπάρχει κενό.
- Σκορπίζουμε το 1/3 του μείγματος, το 1/3 της μεγάλης κρέμας και αρκετή σάλτσα.
- Επαναλαμβάνουμε τα βήματα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και έχουμε τελευταίο στρώμα μια σειρά λαζάνια.
- Τότε περιχύνουμε την μικρή κρέμα γάλακτος.
- Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180οC για 30 λεπτά, κατόπιν το αφήνουμε να συνεχίσει ξεσκέπαστο για 10 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Το συνοδεύουμε ιδανικά με πράσινη σαλάτα (π.χ.ρόκα-παρμεζάνα,μαρούλι-κρεμμυδάκια) και κόκκινο κρασάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή επιδέχεται πολλές παραλλαγές, μπορούν να προστεθούν αλλαντικά, πιπεριές κ.ά. Εγώ τα προτιμώ απλά.. Τη συνταγή την είχα δοκιμάσει σε φιλικό τραπέζι, μ'ενθουσίασε και τη ζήτησα από την οικοδέσποινα.
http://www.sintagespareas.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου