Τι χρειαζόμαστε:
- 5 ουγκιές (1/2 φλ + 2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
- 4 ουγκιές (1/2 φλ) γάλα πλήρες ή με τουλάχιστον 2% λιπαρά
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
1 φλ κ/γ = 2 φλ κρέμα σαντιγί
Πως το κάνουμε:
- Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι να κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά με τους πρώτους ατμούς ή φυσαλλιδάκια στην περιφέρεια προτού βράσει.
- Ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάμε καλά επί 2-3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά.
- Η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
YΠΟΜΝΗΜΑ
κ/γ = κρέμα γάλακτος
κ.σ. = κουταλιά της σούπας
ΟΡΟΛΟΓΙΑ
Οι παραπάνω αναλογίες κ/γ είναι ειδικά και κατ'εξαίρεση για χρήση σε σαντιγί (whipped cream) ή σε συνταγές που απαιτούν κ/γ με 40% λιπαρά. Για τους απόδημους φίλους μας και τους ημεδαπούς που διαβάζουν ξενόγλωσσες συνταγές, η κρέμα αυτή λέγεται «κανονική κρέμα γάλακτος» (Ελλάδα), heavy cream ή whipping cream (HΠΑ), και double cream (ΜΒ). για όλες τις άλλες χρήσεις προτιμήστε «ελαφριά κρέμα γάλακτος» (ίδιες οδηγίες αλλά μόνο με 3 ΚΣ βούτυρο + γάλα για 1 φλ κρέμα). η τελευταία είναι γνωστή και ως light cream (ΗΠΑ),table cream (Καναδάς), και coffee ή single cream (ΜΒ).
http://www.sintagespareas.gr\
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου