Από το Blogger.
RSS

Tα λαζάνια του Garfield



Περιγραφή

Η απολαυστική συνταγή του αγαπημένου φαγητού του διάσημου γατούλη αλλά και των παιδιών μου.
Tα λαζάνια του Garfield

Τι χρειαζόμαστε:

Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις

Πως το κάνουμε:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Εύκολη σπιτική κρέμα γάλακτος


Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 ουγκιές (1/2 φλ + 2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
  • 4 ουγκιές (1/2 φλ) γάλα πλήρες ή με τουλάχιστον 2% λιπαρά
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
Φτιάχνει
1 φλ κ/γ = 2 φλ κρέμα σαντιγί

Πως το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι να κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά με τους πρώτους ατμούς ή φυσαλλιδάκια στην περιφέρεια προτού βράσει.
  2. Ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάμε καλά επί 2-3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά.
  3. Η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

YΠΟΜΝΗΜΑ
κ/γ = κρέμα γάλακτος
κ.σ. = κουταλιά της σούπας
φλ = φλιτζάνι

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σπιτική σάλτσα ντομάτας

Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ
  • 3 κιλά ώριµες ντοµάτες, μαλακές, αλλά όχι υπερβολικά
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 µικρά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη (ή 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ζύμη να λαζάνια (VIDEO)



Ζύμη να λαζάνια

Υλικά

Για 1 πυρέξ λαζάνια

Για τη ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
3 αυγά μεγάλα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο νερό
Αλάτι



 


Εκτέλεση

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Συνταγή για σπιτικά μακαρόνια Φτιαχνοντας Ζυμαρικά με Μηχανή (VIDEO)

Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
Ζυμαρικά
Είδος
ζυμαρικά
Κλειδιά
Ζυμαρικά, ζύμες, μακαρόνια, σπιτικά, αλεύρι, ζυμάρι,
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
4 αβγά ολόκληρα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Κοσκινίζω το αλεύρι και και σχηματίζω στο κέντρο ένα κρατήρα. Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρά τα αβγά με το λάδι το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτω το μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνω.


Σταδιακά το μίγμα θα αρχίσει να παίρνει αυτή τη μορφή.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κουνέλι τυραύγουλο


τυπική παραδοσιακή συνταγή της Σαντορίνης
Υλικά:
  • 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
  • λίγο λάδι (ή βούτυρο οι μερακλήδες) για το τσιγάρισμα του κουνελιού
  • λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κουνελιού
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 4 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:
  1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (ή το βούτυρο).
  2. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού και τα τσιγαρίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Προσθέτουμε και το νερό.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σκορδομακάρονα Σαντορίνης


Υλικά
1 πακέτο σπαγγετίνι
μυζήθρα τριμμένη
ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο( ή και παραπάνω αν σας αρέσει) κομμένο σε λεπτές φετούλες
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά.
Βάζουμε σ'ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε τα σκόρδα,ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην καούν.
Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα,σβήνουμε τη φωτιά και ρείχνουμε στο μίγμα λάδι-σκόρδο μια κουταλιά τριμμένη μυζήθρα να καβουρδιστεί κι αυτή λίγο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σφουγγάτο από τη Σαντορίνη

Από τη Νένα Ισμυρνόγλου
Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb
Bοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Προετοιμασία: 30΄ - 40΄, Μαγείρεμα: περίπου 35΄
Είναι ένα είδος ομελέτας με κολοκύθια ή μια κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με αυγά. Την πρωτοδοκίμασα άνοιξη στην Οία της Σαντορίνης από ντόπια μαγείρισσα, που την είχε αρωματίσει με μάραθο και τη συνόδευε με γιαούρτι. Ομως απαντάται και σε άλλα κυκλαδονήσια. Αργότερα, τη συμπεριέλαβα στο μενού ενός εστιατορίου, ελαφρώς παραλλαγμένη: με δεντρολίβανο, ξινοτύρι, λίγη γλυκιά γραβιέρα από τη Νάξο, πάπρικα και καβουρδισμένο σουσάμι. Είναι, νομίζω, ένας ενδιαφέρων και γευστικός συνδυασμός.
Υλικά (για 1 ταψί διαμέτρου 22 εκ.):
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για να αλείψουμε το ταψί
λίγο αλεύρι για το ταψί
10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου ή άνηθου, ψιλοκομμένα (την άνοιξη δοκιμάστε το με μάραθο) - με διαφορετικά το καθένα αποτελέσματα
300 γρ. ξινομυζήθρα ή άλλο ξινοτύρι (ιδανικά από τις Κυκλάδες) ή φέτα μαλακιά (με ελαφριές αποκλίσεις στο γευστικό αποτέλεσμα)
100 γρ. γλυκιά γραβιέρα Νάξου ή άλλη γλυκιά γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά (ή μισή-μισή με καπνιστή)
1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ελαφρώς (χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία)
1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (το βρίσκουμε στην αγορά στα μπαχαράδικα και ως μαυροσούσαμο. Εχει ευχάριστη, «ανατολίτικη» μυρωδιά και ελαφρώς υπόπικρη γεύση. Χρησιμοποιείται αρκετά στην Πόλη, κυρίως σε τσουρέκια αλλά και σε αλμυρές πίτες. Αν δεν το έχουμε ή δεν μπορούμε να το βρούμε, το παραλείπουμε)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σφουγγάτο από τη Σαντορίνη

Από τη Νένα Ισμυρνόγλου
Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb
Bοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Προετοιμασία: 30΄ - 40΄, Μαγείρεμα: περίπου 35΄
Είναι ένα είδος ομελέτας με κολοκύθια ή μια κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με αυγά. Την πρωτοδοκίμασα άνοιξη στην Οία της Σαντορίνης από ντόπια μαγείρισσα, που την είχε αρωματίσει με μάραθο και τη συνόδευε με γιαούρτι. Ομως απαντάται και σε άλλα κυκλαδονήσια. Αργότερα, τη συμπεριέλαβα στο μενού ενός εστιατορίου, ελαφρώς παραλλαγμένη: με δεντρολίβανο, ξινοτύρι, λίγη γλυκιά γραβιέρα από τη Νάξο, πάπρικα και καβουρδισμένο σουσάμι. Είναι, νομίζω, ένας ενδιαφέρων και γευστικός συνδυασμός.
Υλικά (για 1 ταψί διαμέτρου 22 εκ.):
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για να αλείψουμε το ταψί
λίγο αλεύρι για το ταψί
10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου ή άνηθου, ψιλοκομμένα (την άνοιξη δοκιμάστε το με μάραθο) - με διαφορετικά το καθένα αποτελέσματα
300 γρ. ξινομυζήθρα ή άλλο ξινοτύρι (ιδανικά από τις Κυκλάδες) ή φέτα μαλακιά (με ελαφριές αποκλίσεις στο γευστικό αποτέλεσμα)
100 γρ. γλυκιά γραβιέρα Νάξου ή άλλη γλυκιά γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά (ή μισή-μισή με καπνιστή)
1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ελαφρώς (χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία)
1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (το βρίσκουμε στην αγορά στα μπαχαράδικα και ως μαυροσούσαμο. Εχει ευχάριστη, «ανατολίτικη» μυρωδιά και ελαφρώς υπόπικρη γεύση. Χρησιμοποιείται αρκετά στην Πόλη, κυρίως σε τσουρέκια αλλά και σε αλμυρές πίτες. Αν δεν το έχουμε ή δεν μπορούμε να το βρούμε, το παραλείπουμε)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μπραντάδα η Σαντορινιά


Μια συνταγή για παστό μπακαλιάρο, από το όμορφο νησί μας!
  • 1 φύλλο παστού μπακαλιάρου σε μέτριες μερίδες -
  • Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα -
Για τη σκορδαλιά -
  • 4-5 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, μουσκεμένες και στυμμένες -
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου -
  • 3-4 κουτ. σούπας ξύδι -
  • Ελαιόλαδο -
Για τη σάλτσα -

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σουπιές γιαχνί με καπαρόφυλλα από τον Βασίλη Καλλίδη!


Ένα ακόμα σαρακοστιανό φαγητό και μια ακόμη ιδέα για το τι θα μαγειρέψουμε στη νηστεία!
Πιο κάτω θα βρείτε τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της γραμμένα, όπως επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο (μπορεί να αργήσει λίγο να φορτώσει και να φαίνεται κενό στη θέση του) ,για περισσότερες λεπτομέρειες!

ΥΛΙΚΑ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Τοματοκεφτέδες Σαντορίνης


Συνταγή: Λίλλια Καραμολέγκου, Εστιατόριο «Λόλος», Καμάρι Σαντορίνης
Πηγή: Περιοδικό «F Fokas Style», Τεύχος 22, Άνοιξη – Καλοκαίρι 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 3 μεγάλες ώριμες τομάτες Σαντορίνης
    • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
    • 200 γρ. αλεύρι φαρίν-απ (ή όσο χρειάζεται)
    • 3 κουτ. σούπας μπύρα
    • 2 κουτ. σούπας δυόσμος
    • Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά ώστε να βγάλουν το ζουμί τους.
    • Τις βάζουμε στο σουρωτήρι κι έπειτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλεύρι, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και μπίρα,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Γλυκιές τυρόπιτες Τήνου

Η συνταγή που σας προτείνουμε ανήκει στην κατηγορία των πασχαλινών γλυκών που φτιάχνονται με φρέσκο τυρί. Τη διαφορά εδώ κάνουν το φύλλο, ο χυμός πορτοκαλιού και η άφθονη ζάχαρη.

Υλικά:

Για την γέμιση: (για 20 - 30 κομμάτια)
1 κιλό μυζήθρα πολύ καλά πετρωμένη ή οποιαδήποτε γλυκιά μυζήθρα
1/2 κιλό ζάχαρη
2 αυγά περίπου, όσα σηκώνει η μυζήθρα
1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα
1/2 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι
1/4 κουτ. γλυκ. γαρίφαλο

Για το φύλλο:1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμός ενός πορτοκαλιού
1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 αυγό
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες


Σπεσιαλιτέ Τήνου

ΥΛΙΚΑ
4 μριζόλες με λίγο πάχος  
1 φλιτζάνι λάδι
1 ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS